Qui som?

Estàs a Inici > NomSecció > Nom Subsecció

L’Associació Dona Dóna és una entitat sense ànim de lucre, nascuda a Figueres l’any 2010 de la mà de dues dones que, amb la seva maternitat van sentir la necessitat de trobar un espai on compartir la seva experiència de lactància amb altres famílies.

Ja des de la primera trobada del grup de suport es generen complicitats i xarxa entre les mares. Això fa que neixi en altres mares usuàries la motivació per implicar-se al grup. Així, decideixen formar-se com assessores de lactància i participar activament a l’associació.

Treballem de forma voluntària i dins el nostre temps lliure, mares que alletem o hem alletat i que ens hem format com assessores de lactància per tal de garantir una bona informació, verídica, real, contrastada i actualitzada. Estem en formació permanent per estar al dia de nous estudis que surtin en relació a la lactància materna.

Formem part de la Federació Catalana de Grups de Suport a la lactància materna (Fedecata) i de la Federación Española de Asociaciones Pro-Lactancia Materna (Fedalma). La IHAN (Iniciativa para la Humanización de la Asistencia al Nacimiento y la Lactancia) també ens menciona a la seva web com a grup de suport reconegut.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus porttitor finibus nunc, quis tempor neque dapibus ut. Cras iaculis pellentesque pharetra.

Grup d'Assessores

Actualment aquestes som les assessores del grup de suport que, a més, també formem part de la Junta de l’Associació. Som mares com tu, amb experiència alletant i acompanyant lactàncies i amb formació específica d’assessora de lactància i en diferents temes sobre lactància materna.

anna

Anna Amer Serra

yoli

Yolanda Fariña Lozano

maite

Maite Carrillo Marmol

maria

Maria Luna Cuberta

cristina

Cristina Aguilera Catala

Oferim informació veraç i actualitzada, així com suport a les mares que desitgen alletar els seus infants per tal que puguin gaudir la seva lactància.

Volem recuperar la xarxa de dones perquè totes necessitem o hem necessitat ajuda i hem d’assumir que no som, ni volem ser “superdones”.

Normalitzem, sensibilitzem a la població i fem visible el fet d’alletar a un fill/a, de diferents edats, en qualsevol lloc i en qualsevol moment.

Volem protegir, promoure i donar suport a la lactància materna, defensant el dret de totes les dones a alletar els seus fills tant de temps com desitgin.

Anna Amer

Dona i mare.

Treballo des de la vessant de l’acompanyament i l’apoderament de les persones, tant des del treball remunerat com des del voluntariat. Amb el
naixement de l’Aina neixo com a mare i creix en mi la
passió per la lactància materna.

Després de formar-me com a assessora de lactància també neix l’Associació Dona Dóna. Continuo aprenent amb els meus fills i amb l’experiència del voluntariat aprenc de les mares que acompanyem.

Ja amb el naixement d’en Quim creix en mi la necessitat d’aprendre a acompanyar les dones en el seu camí a la maternitat i em formo com a doula.

Estic vinculada amb l’Associació Dona Llum (Associació Catalana pel part respectat) i m’he format en Salut Mental Perinatal.

Yolanda Fariña

Amb el naixement del meu fill Pau vaig descobrir l’apassionant món de la lactància materna i vaig entendre
la importància de l’acompanyament durant la maternitat
d’altres mares que et sostenen i t’ajuden a entendre que no cal fer-ho soles.

Vaig assistir al grup de suport com a usuària durant un temps i el 2013 vaig decidir formar-me com a assessora de lactància, volia ajudar a altres mares i acompanyar-les com m’havien acompanyat a mi.

A dia d’avui no he deixat de formar-me assistint a cursos, tallers i congressos amb ganes de continuar aprenent sobre lactància materna i disposar sempre de informació veraç i actualitzada que ajudi a les mares a prendre decisions informades.

Cristina Aguilera Catala

El 2015 vaig ser mare de la Marina. Vam tenir un inici de lactància difícil i gràcies a l’Associació Dona Dóna vam poder superar tots els obstacles. Vam quedar tant captivades de la generositat i l’acompanyament que ens van donar que vam seguir assistint com a usuàries del grup i formant part activament de les activitats que feien.

El 2018 amb el naixement d’en Joan encara es va fer més gran aquest vincle fins el punt que he acabat formant part de la Junta i formant-me com a assessora per poder aportar a altres mares tot el que elles m’han aportat a mi.